Čačak: Kako je volonterizam mladih dao nov život obali Morave

Izvor: B92, 17.Avg.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Kako je volonterizam mladih dao nov život obali Morave

Ideja mladog arhitekte iz Čačka pokrenula je njegove prijatelje, a potom i širu lokalnu zajednicu da obali Morave daju nov život i namenu.

Ideja Milorada Obradović iz Čačka rođena pre šest godina da od zapuštenog dela obale reke Morave napravi park, pokrenula je prvo njegove prijatelje a potom i lokalnu zajednicu i gradsku upravu.

Ovaj mladi arhitekta i doktorand na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu je izabrao je da prvi veliki trag ostavi u rodnom gradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvarivši dečački san izgradnjom skejt parka.

Stotine volontera iz Čačka, uz povremenu pomoć lokalnih kompanija i gradske uprave, poduhvatilo se velikog posla - a na otvaranju pre četiri godine je rođen i festival "Dani urbane kulture".

Između sporstkom centra "Mladost" i istoimenog mosta danas se prostire veliki javni park,

Ono što je Milorad započeo sa drugarima skejterima, nastavio je sa kolegama sa fakulteta, pre svega Stefanom Radoševićem.

Pogledajte kako je Čačak dobio novi park zahvaljujući inicijativi mladih ljudi iz tog grada.

Pripremio: Stefan Veselinović

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.