ČVRSTO STOJIMO UZ PRIJATELJSKU DRŽAVU Turkovićeva odala počast žrtvama terorističkog napada u Beču

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 21:32

"ČVRSTO STOJIMO UZ PRIJATELJSKU DRŽAVU" Turkovićeva odala počast žrtvama terorističkog napada u Beču

Svi su pogođeni ovim činom mržnje i terora

Ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković danas je u Beču položila cveće i odala počast žrtvama terorističkog napada, istakavši da se građani BiH solidarišu sa državljanima Austrije, pogotovo porodicama ubijenih i ranjenih.

Sa Turkovićevom, počast nedužnim žrtvama su odali ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, te predstavnici udruženja BiH koja deluju u ovoj zemlji.

- Važno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepoverenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše osnovne vrednosti koje sledimo - rekla je Turkovićeva.

Ona je istakla da BiH u ovim teškim trenucima čvrsto stoji uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi veliki broj ljudi iz BiH, koji su pogođeni ovim činom mržnje i terora.

Turkovićeva je poručila da će BiH i Austrija uvek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

U terorističkom napadu u ponedeljak, 2. novembra, džihadista Kujtim Fejzulaj u centru Beča ubio je četvoro ljudi, a 23 ranio. On je ubijen u sukobu sa policijom.

Odgovornost za napad preuzela je "Islamska država", a austrijske vlasti su napad proglasile kao teroristički incident motivisan islamističkim ekstremizmom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.