ČUVENI AMERIČKI MAGAZIN HVALI VUČIĆEVU ODLUKU: Evo šta SAD treba da nauče od Srbije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 11:52

ČUVENI AMERIČKI MAGAZIN HVALI VUČIĆEVU ODLUKU: "Evo šta SAD treba da nauče od Srbije" (FOTO)

Čuveni američki magazin "The Atlantic" hvali poteze predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon dva masakra koja su zadesila Srbiju pre dve nedelje, a koji se tiču razoružavanja.

U tekstu pod naslovom "Šta Sjedinjene Američke Države mogu da nauče od Srbije nakon masovnih pucnjava", podvlače da je Srbija za samo nekoliko dana uspela da smanji broj posedovanja nelegalnog oružja za čak 90 odsto!

Prestižni magazin dodaje da su SAD zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojoj se redovno dešavaju masovne pucnjave, kao i da je broj jedan u svetu po pitanju posedovanja vatrenog oružja, a zatim porede sa Srbijom i osvruću se na to kako je predsednik Vučić hitnim merama doveo do toga da se građani masovno odriču naoružanja.

Podsećamo, pohvale zbog mera koje je doneo srpski predsednik stigle su i iz celog sveta i svetskih medija.

- Srpske vlasti uradile su nešto što se u SAD retko dešava: Uhapsili su oba roditelja učenika koji je pucao u školi zbog toga što su oružje učinili dostupnim svom detetu. Nakon pucnjave kod Mladenovca predsednik je obećao da će "razoružati zemlju", čak je i NIN preneo pisanje američke novinarke.

Inače, magazin "The Atlantic", kojima je ovoga puta jedna od tema bila i pohvala predsedniku Srbije i donetim merama, je prestižni američki časopis osnovan 1857. godine u Bostonu. Sadrži članke iz oblasti politike, biznisa i privrede, kulture i umetnosti, tehnologije i nauke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pohvale za poteze Vučića nakon masovne pucnjave: Šta Amerika može da nauči od Srbije nakon dva masakra

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Maj.2023

BEOGRAD – Prestižni američki magazin Atlantik (The Atlantic), čije je prvo izdanje štampano još daleke 1857. godine u Bostonu sa misijom objektivne analize događaja, objavio je tekst koji se bavi merama Srbije u borbi protiv nasilja.  Ovaj medij hvali poteze predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.