ČUVAO PLANTAŽU MARIHUANE? Među uhapšenima u slučaju Jovanjica i bivši ŠEF OBEZBEĐENJA nekadašnjeg direktora policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 18:27

ČUVAO PLANTAŽU MARIHUANE? Među uhapšenima u slučaju "Jovanjica" i bivši ŠEF OBEZBEĐENJA nekadašnjeg direktora policije

Privedeni i nekadašnji pripadnici specijalnih jedinica

Među sedam osoba uhapšenih u nastavku istrage slučaja "Jovanjica" je navodno i bivši šef obezbeđenja nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića.

U nastavku istrage slučaja "Jovanjica"juče je uhapšeno još sedam osoba, a među njima su pet pripadnika državnih organa. Uhapšeni su A.T. i B.R, R.B, M.K. i Z.B. kao i M.T. i S.M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanja isprava.

Prema nezvaničnim saznanjima jedan od uhapšenih je Milan K, inače bivši šef obezbeđenja nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića. Kad je policija upala na imanje "Jovanjica" navodno se upravo Milan K. tamo našao i policiji pokazao legitimaciju MUP-a.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, upravo kum Milana K, inače penzionirani pripadnik specijalnih jedinica MUP-a Srbije, bio je šef obezbeđenja imanja "Jovanjice". Među uhapšenima našli su se i pripadnici specijalnih jedinica MUP-a Srbije i inspektori u kriminalnoj policiji Beograda.

Među privedenima su i radnici BIA.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora Predraga Koluvije koji se već nalazi u pritvoru.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hapšenje je izvedeno po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, MUP, SUK i SBPOK.

Inače, radi podsećanja, Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu početkom juna meseca ove godine protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Kuluvije i još devet osoba zbog sumnje da su na tom imanju uzgajali marihuanu.

Kuluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019. godine. Optužnicom se terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon hapšenja policija je ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.