ČUVAJTE SVOJA VOZILA: Kradljivci automobila VREBAJU sa svih strana, a ovi saveti će vam koristiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 18:00

ČUVAJTE SVOJA VOZILA: Kradljivci automobila VREBAJU sa svih strana, a ovi saveti će vam koristiti

Pazite šta ostavljate u svojim kolima

Automobili su stajali uglavnom parkirani i to je bila prilika za lopove. U vreme vanrednog stanja mnogi sugrađani žalili su se i na pljačke automobila.

Koliko je prosečnom građaninu Srbije potrebno da zaradi za automobil ne zna se tačno, ali zato za krađu istog dovoljno je tridesetak sekundi.

Kako se sačuvati i da li osiguravajuće kuće pokrivaju štetu u slučaju eventualnog nestanka vozila.

Krađe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobila su odavno poznata grana kriminala, a broj metoda pomoću kojih se one izvršavaju, raste iz godine u godinu. Načina je mnogo.

Proverite da li ste zaključali vrata, parkirajte na osvetljenom mestu, ne ostavljajte vredne stvari u kolima, samo su neke od metoda prevencije, koje znače mnogo!

Iz policije posebno upozoravaju da nikako ne ostavljate upaljen auto čak ni na minut, dva koliko vam treba da "samo pokupite nešto".

Bitan podatak, koji bi valjalo znati, jeste da osiguravajuće kuće pokrivaju štetu samo ukoliko dođe do krađe obezbeđenog vozila.

Ako zateknete obijen auto, u tom trenutku je manje važno kada i kako se provala dogodila, važnije je kako odreagovati na nju. Kada ste primetili da vam je provaljeno u automobil, ovo su neki od saveta koje bi svakako trebalo da primenite:

Lopovi obično obiju bravu ili razbiju staklo, i time izazovu štetu koju ćete uglavnom vi morate da platite. Tako da vam se slične stvari ne bi ubuduće događale, preduzmite određene mere predostrožnosti.

Razmislite o ugradnji alarma u vozilo, ukoliko ga već nemate, nikad ne ostavljajte upaljen motor čak iako to bilo pola minute da skoknete do prodavnice.

Uvek zaključavajte brave i zatvarajte prozore i, koliko god da mislite da ste bezbedni od krađe, napominjemo, nikako ne ostavljajte vredne predmete i dokumente u automobilu.

Pamet u glavu, i nakon izlaska iz automobila, dobro proverite da li ste uradili sve što je u vašoj moći da obezbedite svog četvorotočkaša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.