ČUVAJTE SE: Spameri su počeli da falsifikuju vaše lične mailove (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Avg.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUVAJTE SE: Spameri su počeli da falsifikuju vaše lične mailove (FOTO)

Prevare na internetu postoje koliko i sama mreža, ali prevaranti veoma često dolaze na nove ideje kako da od svojih žrtava dobiju lične informacije koje im mogu koristiti. Poslednja u nizu prevara na koju smo naišli odnosi se na naziv e-maila koji korisnici dobijaju.

Naime, do sada su hakeri izmišljali imena jakih kompanija koje dele nagrada, pa su onda prešli na regionalna imena i prezimena iz okruženja koja se završavaju na "ić", ali su sada počeli da kao pošiljaoca stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kratko i jednostavno "ja".

U pitanju je trik koji može naterati veliki broj ljudi da otvori mejl koji može sadržati viruse, jer je njegov naslov isti kao kada sami sebi pošaljemo e-mail.

Napominjemo čitaoce da obavezno provere adresu sa koje je stigao mejl pre nego što ga otvore, kao i da isti označe kao "spam" ili prijave kako bi se ovim vrstama prevare stalo na put.

Pogledajte fotografije:

Printskin: Gmail

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.