ČUDO OD DETETA: Ima samo 13 godina i čak ČETIRI diplome, još ne zna šta će da bude kad poraste (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 07:43

ČUDO OD DETETA: Ima samo 13 godina i čak ČETIRI diplome, još ne zna šta će da bude kad poraste (VIDEO)

Džek Riko je stekao diplome stručnog saradnika iz istorije, ljudskog izražavanja, društvenog ponašanja i društvenih nauka.

Džek Riko iz Amerike ima samo 13 godina, a za dve godine uspeo je da stekne čak četiri diplome stručnog saradnika. Nedavno je diplomirao na Koledžu Fulerton u Kaliforniji, čime je postao najmlađi učenik koji je postigao taj uspeh u 107-godišnjoj istoriji fakulteta.

- Jednostavno volim da učim nove stvari. Volim da znam više toga o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetu i svim različitim stvarima koje mogu da se proučavaju - rekao je Riko. Poređenja radi, prosečnom studentu potrebne su dve godine da bi došao do samo jedne takve diplome.

Reč je o akademskom programu koji ne postoji u našem regionu, već se najčešće praktikuje u SAD i Kanadi. Radi se o preddiplomskom nivou, odnosno, prvoj fazi nakon srednje škole, a cilj je da studentima pruži osnovna tehnička i akademska znanja i veštine koje su im potrebne za zapošljavanje ili dalje studiranje u odabranoj oblasti.

Predsednik Koledža Fulerton Greg Šulc je naveo da nije tipično da tako mlad student pohađa nastavu, tako da je Džek prilično poznat u kampusu.

- On je vrlo mudar za svoje godine i jako sam zadovoljan što je na našem koledžu pronašao dom i mesto za uspeh - rekao je Šulc, napominjući da koledž pohađa 21.000 studenata.

Džek je skroman i smatra da nema puno mudrosti u njegovom uspehu. Kaže da je važno dobro upravljati vremenom i slušati profesore. Šta želi da bude kad odraste, još ne zna.

- Još pokušavam da istražim svoja interesovanja i shvatim šta želim da radim u životu - rekao je Džek i otkrio da obožava video-igrice.

Džekova majka Ru Andrade izjavila je da je njen sin još od malena odudarao od druge dece.

- Kad je napunio četiri godine, pitala sam ga šta bi želeo da dobije za rođendan. I dok su drugi dečaci njegovih godina tražili igračke ili putovanje u Diznilend, on je rekao da želi da vidi Belu kuću - prisetila se ponosna majka.

Odlučila je da mu ispuni želju, ali pod jednim uslovom.

- Rekla sam mu da je to stvarno dugačko putovanje za tako malog dečaka, a on je odgovorio da se samo šalio. Potom sam mu rekla da ću ga odvesti tamo ako uspe da zapamti sve predsednike - dodala je. Džek je nakon nedelju dana prišao mami i šokirao je izjavom da je već znao predsednike, a da sada zna i imena svih potpredsednika.

- Tada sam shvatila da je mnogo pametniji od mene - kazala je Džekova majka, dodajući da mu je ispunila rođendansku želju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.