ČUDO NA KANARSKIM OSTRVIMA: Vulkanska lava uništila sve pred sobom, stotine domova, osim JEDNE KUĆE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 19:14

ČUDO NA KANARSKIM OSTRVIMA: Vulkanska lava uništila sve pred sobom, stotine domova, osim JEDNE KUĆE! (VIDEO)

Vlasnici kuće oduševljeni kako je njihova kuća čudom opstala

Erupcija vulkana na La Palmi uništila je stotine kuća. Samo je jedna "pretekla". Sa Kanarskih ostrva stigla je neverovatna scena - okružena morem lave posle erupcije vulkana na La Palmi, jedna kuća ostala je da stoji netaknuta. Korisnici društvenih mreža prozvali su je "čudesnom". Njeni vlasnici, penzionisani danski par koji nije na ostrvu, oduševljeni su što im je kuća i dalje netaknuta.

- Počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su da plaču kada sam im rekao da je njihova voljena kuća netaknuta - rekla je El Mundu, arhitektica kuće Ada Monikendam.

‘Miracle house’ spared from being scorched by La Palma lava pic.twitter.com/P2yg7ysSS7

— The Sun (@TheSun) September 24, 2021

Kuća-čudo se nalazi u El Paraisu gde je više od polovine zgrada, uključujući i školu, uništeno. Par je izabrao baš La Palmu jer im se dopao vulkanski pejzaž, rekla je Monikendam i dodala da joj je "žao što je kuća sada napuštena i što nema nikoga ko može da brine o njoj".

Lava je juče značajno usporila svoj tok što je izazvalo strahove da bi mogla da se proširi dalje po ostrvu i uništi još kuća, umesto da otekne u more.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.