ČUDO MODERNOG INŽENJERINGA! Unutrašnjost nove kovid bolnice u Zemunu ostaviće vas bez teksta! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 13:23

ČUDO MODERNOG INŽENJERINGA! Unutrašnjost nove kovid bolnice u Zemunu ostaviće vas bez teksta! (FOTO/VIDEO)

Za kovid bolnicu kamen temeljac postavljen je 1. avgusta, a sada ona izgleda ovako.

Kovid bolnica u Batajnici otvorena je jutros, a posle 17 časova počeće da prima prve pacijente.

Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, direktorka ove ustanove Tatjana Adžić Vukičević, i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Doktorka Adžić Vukičević je rekla da će u bolnici raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi - rekla je Adžić Vukičevićeva.

Navela da će u bolnici biti devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.Doktorka Adžić Vukičević inače je zaposlena na Klinici za pulmologiju, gde, kako kaže, leči najteže plućne bolesnike.

Bolnica od 18.000 kvadratnih metara u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" kod Beograda ima 200 mesta za intenzivnu negu i 800 za poluintenzivnu.

Nakon epidemije moći će da se koristi za druge namene, jer će imati i salu za porođaje i kardiološku angio-salu.

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost bolnice koja je izgrađena za samo četiri meseca

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.