ČUDO BOŽJE! Lekari uspeli da reanimiraju arhimandrita Jeronima - parohijan ga izbo u porti manastira, pa izvršio samoubistvo u šumi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 15:03

ČUDO BOŽJE! Lekari uspeli da reanimiraju arhimandrita Jeronima - parohijan ga izbo u porti manastira, pa izvršio samoubistvo u šumi

Rano jutros stigla je vest da je iguman manastira Pokrov presvete Bogorodice podlegao povredama.

Arhimandrit Jeronim, iguman manastira Pokrov presvete Bogorodice u Kosauti, koji je u nedelju pronađen kako leži u lokvi krvi, je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, moldavski mediji javljaju da su lekari uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu, te da je iguman hitno operisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Danas je direktorka bolnice u kojoj je iguman smešten objavila apel na društvenim mrežama u kojem moli građane da doniraju krv.

- Dana 10. marta 2024, iguman manastira iz sela Kosauti primljen je u okružnu bolnicu Soroka u kritičnom stanju. Hitna operacija obavljena je zajedno sa specijalistima iz Kišinjeva. Pacijent je teško, ali stabilno, svestan je, priča. Zbog gubitka velike količine krvi, pacijentu je urađena transfuzija, a uprava bolnice moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima i da mu spasu život. Čekamo Vas na Odeljenju za transfuziju krvi 12.03.2024. i 14.03.2024.godine od 08.00 časova. Učinimo dobro delo zajedno - napisala je direktorka Okružne bolnice Soroka Ela Ursu na Fejsbuku.

Podsetimo, igumana je izbo parohijan, mladić (26) koji je potom izvršio samoubistvo. On je igumanu zadao više uboda nožem u predelu leđa i vrata, nakon čega je pobegao u šumu gde se obesio.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.