ČUDNA REAKCIJA PRIŠTINE I NERVOZA KOJU POKAZUJE Vučić komentarisao izjavu Pitera Fejta

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 19:01

"ČUDNA REAKCIJA PRIŠTINE I NERVOZA KOJU POKAZUJE" Vučić komentarisao izjavu Pitera Fejta

Predsednik je rekao da Priština ne želi izbore, već da maltretira Srbe.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je izjavu Pitera Fejta da je "Priština na gubitku zbog izostanka napretka u dijalogu sa Beogradom i da SAD gube strpljenje za Kosovo".

- Piter Fejt je do 2012. ako se ne varam sprovodio takozvanu nagledanu nezavisnost posle 2008. Kosova, kako oni to smatraju iz njihovog ugla. Utoliko je čudnija reakcija Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Pitera Fejta i nervoza koju pokazuju. Piter Fejt je svakako neko ko u SAD ima težinu. Da li mi možemo od njega da očekujemo uvek lepe reči ili pohvale, svakako da ne. To je čovek koji je bio prvoborac tzv. kosovske nezavisnosti, ali nema nikakve sumnje da je reč o čoveku od ne malog uticaja u SAD - rekao je Vučić.

- Oni ne žele izbore, oni jedino žele da hapse i maltretiraju Srbe. Moja molba Međunarodnoj zajednici je da što pre preostali Srbi budu pušteni. Naročito što imamo značajne dojave o njihovom maltretiranjeu i da teško podnose uslove u kojima se nalaze, i bilo bi tragično kada bi im se nešto dogodilo, to bi imalo nesagledive posledice. Zato molimo EULEX i međunarodnu zajednicu da reaguju i da učestvuju u spašavanju života srpskih pritvorenika. Neki od njih su u pritvoru više od godinu dana - izjavio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.