CSI istražitelji u Beogradu

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSI istražitelji u Beogradu

Detektivske serije stiču sve veću popularnost u Srbiji i polako ugrožavaju već prevaziđenu formu meksičkih sapunica Moderne verzije Šerloka Holmsa i Herkula Poaroa opremljene najsavremenijom kompjuterskom tehnikom rešavaju gotovo nemoguće zločine. Jedna od najpoznatijih kriminalističih serija su i istražitelji. Čuveni CSI, američke TV stanice CBS. Ova tv senzacija dobila je verziju u Njujorku, Las Vegasu, Majamiju i Los Andjelesu.

Serije se sa uspehom prikazuju na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nekoliko domaćih televizija, a srpska publika do maja meseca moći će sama da rešava slučajeve čuvenih TV detektiva Horejšia Kejna ili Gila Grišoma. Naime, u Beogradskoj areni od 10.aprila je postavljena interaktivna izložba zasnovana na hit seriji CBS-a, CSI: ISTRAŽITELjI

PR Arene Danijela Rakić za Radio S kaže da svaki posetilac izložbe postaje pravi istražitelj.

„Dobijate slučaj koji ćete rešavati, obilazite mesto zločaja, ispitujete dokaze, i zatim u različitim laboratorijama ispitujete te zločine.

Posetioci imaju na raspolaganju tri zločina.

„Sudar s kućom", gde se vidi da je auto sa vozačem prošao kroz dnevnu sobu jedne mirne kuće u predgrađu; „Ko je uslužen?", gde je iza motela pronađeno telo mlade žene; i „Do koske", gde se u pustinji otkriju ostaci ljudskog skeleta. Na kraju izložbe, posetioci će predstaviti sve što su otkrili u kancelariji glavnog CSI istražitelja. Odgovoriće na seriju pitanja sa više odgovora, zasnovanih na njihovim naučnim pronalascima, pritiscima na ekrane. Posetilac koji uspešno reši slučajeve dobija CSI Diplomu, kaže Rakić.

Po licenci CBS-a, projekat je osmislio Muzej nauke i istorije Fort Worth, a izveo EMS Exhibits Inc. Posetioce očekuje kombinacija naučnih principa i istražiteljskih tehnika - od analize DNK i otisaka prstiju, do forenzičke antropologije i toksikologije. Preko video zapisa, glumci ove popularne TV serije, posetioce vode kroz izložbu i navode ih da uspešno reše slučaj.



Ulaznice za izložbu možete naći na blagajni Beogradske arene po sledećim cenama:

Radnim danima za posete od 10.00 do 15.00 - 700 dinara; za posete od 15.00 do 19.00 - 900 din, dok je cena karata subotom i nedeljom 1100 dinara.

Dušan Mlađenović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.