CRVENI ALARM: Kritični Beograd i Zapadna Srbija

Izvor: Mondo, 02.Avg.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI ALARM: Kritični Beograd i Zapadna Srbija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) proglasio je danas crveni meteoalarm za područje Beograda i Zapadne Srbije, dan ranije nego što je predviđeno za ostatak Srbije.

Foto: AP Photo/Rick Bowmer

  Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, crveni meteoalarm označava opasno vreme, s teperaturom iznad 38 stepeni i prognozirane naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ljudi i životinja.

U drugim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm.

Temperatura u Srbiji je u 16 sati u većini mesta iznad 35 stepeni, a najtoplije je u Novom Sadu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Beogradu gde je izmereno 38 stepeni.

Najhladnije je na Kopaoniku (25) i Crnom Vrhu (28).

Za petak i dane vikenDa očekuje se da u većini mesta maksimalna temperatura bude 39 i 40 stepeni, sa verovatnoćom da lokalno dostigne i 42 stepena.

Vrelo, vrelo...za vikend prženje

RHMZ je juče izdao upozorenje za podrucje Srbije na visoke temperature do 10. avgusta.

Zbog vrućine cisterne s vodom širom Beograda

Tada bi trebalo da usledi osveženje koje bi oborilo temperaturu sa 40 na oko 30 stepeni.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crveni meteoalarm u Beogradu i zapadnoj Srbiji

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2017

RHMZ je proglasio danas, oko 15.30h, crveni meteoalarm za područje Beograda i zapadne Srbije...Prema ranijim prognozama, crveni meteoalarm trebalo je da stupi na snagu sutra, i to za teritoriju cele Srbije...Crveni meteoalarm znači da se očekuje vrlo opasno vreme. Kako se navodi na sajtu RHMZ, očekuju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.