Izvor: B92, 16.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORSKI PARLAMENT O NACRTU ZAKONA O REFERENDUMU

Podgorica -- Za stavljanje na dnevni red zasedanja crnogorskog parlamenta nacrta Zakona o referendumu, koji je podnela radna grupa crnogorskog parlamenta, glasali su Demokratska partija socijalista, Liberalni savez, Socijalidemokratska partija i albanske nacionalne partije, dok su protiv bile clanice koalicije "Zajedno za Jugoslaviju".

Kako javlja dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic, obrazlazuci predlog Miodrag Zivkovic iz Liberalnog saveza je rekao da je predlozeno resenje o izjasnjavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradjana o drzavno-pravnom statusu Crne Gore najbolje resenje koje omogucava da se na demokratski nacin gradjani Crne Gore opredele o svojoj buducnosti. DPS, koja je takodje za raspravu o ovom zakonu, najavila je da nece podrzati pojedine delove zakonskog resenja.

Sef Poslanickog kluba DPS Miodrag Vukovic je takodje predlozio da se o zakonu o referendumu ne raspravlja u Skupstini dok eksperti OEBS ne daju ocenu o tom predlogu. Narodna stranka ce ucestvovati u raspravi o zakonu o referendumu, ali ce ostati uzdrzana prilikom glasanja, dok Socijalisticka narodna partija nece ucestvovati u raspravi. Vuksan Simonovic, poslanik SNP, ocenio je da je unosenje u dnevni red nacrta referendumskog zakona korak koji dodatno usloznjava prilike u Crnoj Gori i da DPS time pravi jos jedan korak ka prekidu dijaloga sa SNP i koalicijom "Zajedno za Jugoslaviju" oko razresenja svih znacajnih pitanja.

Skupstinska rasprava bice nastavljena u sredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.