Izvor: B92, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORSKE STRANKE NUDE PODRSKU LIBERALIMA

Podgorica -- Predsednik Srpske narodne stranke Crne Gore Bozidar Bojovic izjavio je da je njegova partija spremna da Liberalnom savezu pruzi podrsku za formiranje lokalne vlasti u onim opstinama u kojima ce to zavisiti od SNS. Bojovic je rekao da bi takva podrska trebalo da olaksa uklanjanje sa vlasti Demokratske partije socijalista, koju je on oznacio kao "poslednju komunisticku diktaturu u Evropi". Funkcioner Socijalisticke narodne partije Vuksan Simonovic je takodje izjavio da se i u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partiji razmislja o podrsci LS u opstinama Budva, Kotor i Tivat, u kojima su liberali na lokalnim izborima 15. maja osvojili toliko odbornickih mandata da predstavljaju jezicak na vagi u formiranju lokalne vlasti. Funkcioneri DPS su neposredno nakon izbora najavili da ce u nekim gradovima podrzati predstavnike LS da bi bili novi predsednici opstina u kojima su liberali osvojili znacajan broj odbornickih mandata.

Politicki lider LS Miodrag Zivkovic je najavio mogucnost dogovora s DPS i Socijaldemokratskom partijom o formiranju lokalne vlasti, ali nije iskljucio ni mogucnost da liberali, u slucaju da propadnu pregovori s DPS i SDP, udju u pregovore sa SNP, Narodnom strankom i SNS. Zivkovic je izjavio da ce liberali pregovarati s Demokratskom partijom socijalista tek kada crnogorski premijer Filip Vujasnovic podnese ostavku ili bude smenjen u Skupstini Crne Gore, a lider DPS Milo Djukanovic Liberalnoj stranci da ozbiljnu ponudu o saradnji. "Kako razgovarati o rearanziranju postojece Vlade, ako Vlada kaze da je sve u redu. Znaci, osnovni preduslov je da premijer Vujanovic bude u ostavci", rekao je Zivkovic.

"Tema mora biti potpuno opredeljena, ponuda mora biti jasna i ozbiljna i onda cemo biti spremni da sednemo za sto i ozbiljno porazgovaramo o svemu", rekao je Zivkovic.

Predsednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapic izjavio je u subotu da buduci status predsednika crnogorskog parlamenta Vesne Perovic treba da bude deo "paket aranzmana" sa pregovorima oko formiranja nove republicke vlade.

Predsednik Srpske narodne stranke Bozidar Bojovic izjavio je da ta stranka nece podrzati zahtev da se izglasa nepoverenje predsednika Parlamenta Vesni Perovic. "SNS je prva reagovala na takvu inicijativu.

Mi nijesmo za smjenu Vesne Perovic, vec premijera Filipa Vujanovica", kazao je Bojovic agenciji MINA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.