CRNOGORSKA POLICIJA SPROVODI HITNU AKCIJU: Oduzeto više komada ilegalnog oružja i municije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 07:55

CRNOGORSKA POLICIJA SPROVODI HITNU AKCIJU: Oduzeto više komada ilegalnog oružja i municije

U Nikšiću pronađen arsenal oružja

Službenici Uprave policije Crne Gore vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posedu građana.

- Na području opštine Bar, službenici Odeljenja bezbednosti oduzeli su, dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga), 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dve školske protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra (podneta krivična prijava protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednog lica), tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije - saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, u opštini Kotor oduzet je pistolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije, prenose Vijesti.

- U Herceg Novom oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka – važenje dozvole je isteklo te se očekuje kvalifikacija krivičnog dela od strane tužioca - navode iz MUP-a.

U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja.

Iz MUP-a podsećaju da je kao rezultat tih aktivnosti u Nikšiću pronađeno je i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namene.

Takođe, nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi 18-godišnjak iz Nikšića i tom prilikom od njega oduzela dva pištolja u ilegalnom posedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posedu.

“Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan. Pretresom na ovoj lokaciji pronađeni su i oduzeti topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača”, ističu iz MUP-a.

Službenici Uprave policije će, kako su naveli, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.