CRNOGORCI TOTALNO UNIŠTAVAJU OVO LETOVALIŠTE: Turisti besni! Srbi sigurno više ovde neće ići na letovanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORCI TOTALNO UNIŠTAVAJU OVO LETOVALIŠTE: Turisti besni! Srbi sigurno više ovde neće ići na letovanje

Vlada Crne Gore planira da uništi poznato letovalište

Kako je najavljeno planiraju da odustanu od koncepta Ade Bojane kao nudističkog centra i da kroz valorizaciju izdaju u dugoročni zakup deo ostrva na kome bi se gradile vile i drugi rezidencijalni objekti.

Te informacije iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), kojim rukovodi ministar Pavle Radulović, nisu demantovali, ali ni potvrdili. Iz MORT-a su saopštili da je u toku izrada analiza za tu lokaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje vrši kompanija “Deloitte” tako da sada, kako su naveli, nije moguće detaljnije govoriti o projektu.

MORT nije mogao da detaljnije odgovori na pitanja “Vijesti” kome Vlada planira da izda u dugoročan zakup vile i drugi rezidencijalni smeštaj shodno planu valorizacije Ade, šta će biti sa aktuelnim nudističkim odmaralištem i da li Vlada, odnosno MORT, odustaje od koncepta Ade kao isključivo nudističkog centra.

Vlada Crne Gore je u februaru usvojila Plan privatizacije za ovu godinu i iz njega se vidi da Ada više neće biti isključivo nudistički centar, te da će jedan deo ostrva koje se prostire na ukupno 522 hektara, verovatno biti pretvoren u rezidencijalni prostor. U dokumentu koji je pripremio Savet za privatizaciju, pominje se valorizacija dela ostrva sa davanjem prava na razvoj i upravljanje jedinstvenim, visokokvalitetnim turističkim kompleksom koji nudi niz aktivnosti za odmor i rekreaciju. U planu piše da je predviđeno da budući hotelsko-turistički kompleks ima najmanje jedan hotel, standarda četiri plus ili pet zvezdica, kojim će upravljati renomirani međunarodni turistički operater ili operateri.

Ovakav postupak uništiće ostrvo Adu Bojanu koja je vuć dugi niz godina bila jedno od omiljenih letovališta i odmarališta ljubitelja pirirode i samo još jedan od dokaza da će Crna Gora postati najomrženije mesto turista kako iz Srbije, tako i iz celog sveta.

Podsećanja radi, u Crnoj Gori već postoji problem zbog kog turisti masovno otkazuju letovanje, a to je smeće na plažama, ali i gradskim ulicama. Iako je letnja sezona tek što je počela, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje prikazuju grozotu u Crnoj Gori - gomile i gomile otpada. Više o tome možete čitati KLIKOM OVDE!

Kako izgleda prelepo letovalište koje Milova vlast ovim postupkom uništava pogledajte u galeriji ispod:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.