CRNI NIZ: Još jedno dete umrlo u vrelom automobilu! Dadilja zaboravila devojčicu (2) na paklenoj vrućini (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 17:10

CRNI NIZ: Još jedno dete umrlo u vrelom automobilu! Dadilja zaboravila devojčicu (2) na paklenoj vrućini (FOTO/VIDEO)

Otac devojčice tvrdi da je u pitanju nesrećan slučaj

Dvogodišnja Džoselin Marica Mendez umrla je od posledica toplotnog udara nakon što je više od sedam sati provela u zaključanom automobilu na veoma visokoj temperaturi. Huana Perez-Domingo (43), koju je Džoselina majka plaćala da devojčicu vodi u vrtić, optužena je za teško ubistvo.

Asošijeted pres piše, pozivajući se na policijski izveštaj, da je majka nesrećne devojčice Huani Perez-Domingo plaćala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 40 dolara nedeljno da bi dete vozila i vraćala iz vrtića.

Perez-Domingo je došla po devojčicu u petak ujutru oko 6.30 sati. Budući da vrtić počinje da radi tek od 8.00, ona se vratila svojoj kući. Džoselin ostavila u automobil i ušla u kuću. Kako je rekla policiji nakon hapšenja sutradan, fokusirala se na druge probleme i potpuno smela s uma da je dete ostavila u automobilu!

Setila se tek oko 15.15 sati, ali na žalost, kada je otvorila vrata videla je da devojčica ne diše. Umesto da pozove policiju, pozvala je majku devojčice i rekla joj da joj je ćerka mrtva. Potom je malenu odvezla do kuće njene majke u Homstedu u američkoj saveznoj državi Florida, navodi se u policijskom izveštaju.

Šokirana žena je tada pozvala policiju i ispričala šta se dogodilo, nakon čega je Huana uhapšena. Za lokalnu televiziju "Lokal 10 njuz" ispričala je skrhana bolom i držeći sliku svoje preminule ćerkice da Džoselin ništa ne može da vrati, ali da samo želi da zna istinu.

#HotCarDeath: #Miami Woman Arrested After Leaving Girl, 2, In A Sweltering Van For 7 Hours Instead Of Taking Her To Daycare:: Juana Perez-Domingo, 43, Was Booked Into Jail On Aggravated Manslaughter, Outside Temp. Was High 80's↷https://t.co/S1dBxSwTz1

/#OpChildSafety pic.twitter.com/VjU7issl3p

— AnonymousBC🍀 (@AnonymousBC1) July 17, 2021

Huanin suprug Pedro, međutim, tvrdi da se ne može govoriti ni o kakvom zločinu već da je u pitanju nesrećan slučaj, navodi magazin People.

- Zaboravila je, ili… ne znam, samo ona zna šta se dogodilo. To je nesreća, nije namerno (zaboravila dete u automobilu). Mi zapravo ne znamo šta se dogodilo. Optužena je za ubistvo, ali nije bilo tako… Jedino što mi je rekla kada su je privodili bilo je: "Zbogom, ljubavi moja" - kaže Pedro i dodaje da je njegova supruga prethodnih šest meseci razvozila decu u škole i vrtiće.

Kasnije je ustanovljeno i da Huana nije imala vozačku dozvolu, kao ni sedište za bebe u automobilu.

Na žalost, mala Džozelin nije jedino dete koje je umrlo na ovako jeziv način. Hrvatska dugo nije mogla da se oporavi od šoka kada je u javnost isplivala informacija da je dečak Luka tragično izgubio život tako što je po velikoj vrućini satima bio zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca.

Obdukcija je pokazala da je mališan preminuo usled toplotnog udara nakon što je više od sedam sati proveo u vozilu, a protiv oca dečaka, inače profesionalnog vojnika, koji je ostavio dete u četvorotočkašu misleći da ga je odveo u vrtić, podneta je krivična prijava.

Istog dana kada je pronađena Džoselin, samo godinu dana stariji dečak preminuo je u zaključanom automobilu u Teksasu. Policajci su uz asistenciju vatrogasaca razbili prozor vozila kako bi izvukli dečaka koji nije davao znake života, ali bilo je kasno, javio je "KLTV".

Crni niz je nastavljen u Sjedinjenim Američkim Državama u sredu. Dečak (9) pronađen je u zaključanom automobilu bez znakova života ispred sedišta organizacije zadužene za pomoć mladima i odraslima sa smetnjama u razvoju u Juti. Utvrđeno je da je bio u automobilu dva sata. On je prevezen medicinskim helikopterom u bolnicu, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

U toku je policijska istraga nakon čega će biti ustanovljeno šta se tačno dogodilo i da li će protiv zaposlenih u ovoj organizaciji biti podignute optužnice, piše "ABC 4".

Prema podacima američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja, tokom 2019. godine čak 53 dece je umrlo u zaključanim vozilima, minule godine je 25 mališana je na isti način izgubilo živote.

Skoro polovina, preciznije 46 odsto dece je zaboravljeno u vozilima na putu do škole ili vrtića, navedeno je na sajtu Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.