CRNI DIM SE NADVIO NAD LATAKIJOM: Razbuktala se vatra na velikom brodu u luci, povređeni hitno prebačeni u bolnicu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2021, 19:54

CRNI DIM SE NADVIO NAD LATAKIJOM: Razbuktala se vatra na velikom brodu u luci, povređeni hitno prebačeni u bolnicu (FOTO)

Još jedna drama u sirijskoj luci

Danas, 10. avgusta došlo je do eksplozije na komercijalnom brodu koji je bio usidren u sirijskoj luci Latakija. Zbog toga je na brodu izbio požar.

Sirijski spasilački timovi izvestili su da je požar ugašen. U trenutku incidenta brod je bio prazan, ali je nekoliko članova posade lakše povređeno zbog vatre i dima na brodu. Prema preliminarnim podacima, dva lučka radnika su povređena. Prijavljena je i značajna materijalna šteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
🚨 انفجار في أحد السفن في مرفأ اللاذقية 🇸🇾 قبل قليل pic.twitter.com/93VNymi2Kn

— SAM 🇸🇾 (@SAMSyria0) August 10, 2021

Kako javlja SANA, požar na brodu dogodio se tokom remontnih radova. Prema rečima generalnog direktora pomorske luke Latakija, brod nije bio utovaren i stigao je u luku na popravke. Povređeni su otrovani ugljen-monoksidom i hospitalizovani su.

Usred tekuće igre oko vojnog broda u Arapskom moru, neki mediji su spekulisali da je brod u iranskom vlasništvu. Međutim, ove tvrdnje tek treba da budu potvrđene. Uzrok eksplozije još uvek nije poznat.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.