POSLE 15 GODINA OD UBISTVA GARDISTA ISPLIVALI NOVI PODACI: Admiral iz Crne Gore ometao istragu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 15 GODINA OD UBISTVA GARDISTA ISPLIVALI NOVI PODACI: Admiral iz Crne Gore ometao istragu?

Visoki vojni funkcioner iz Crne Gore, po nalogu Vukašina Maraša, tadašnjeg zamenika ministra vojnog SiCG, navodno je stopirao istragu o ubistvu gardista u kasarni Topčider 2004.

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine, oko 9 ujutru.

Advokat Božo Prelević, koji je bio na čelu nezavisne komisije zadužene za ispitivanje smrti ovih mladića, spomenuo je u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" admirala, koji je po svaku cenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i iz samo njemu znanih razloga želeo da spreči da se tela mladića radi istrage ekshumiraju.

Beogradski mediji objavili su da je reč o admiralu M.Ž. iz Crne Gore koji i sada živi u našoj zemlji. Maraševo ime, pošto više nije među živima, više se ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

- Otac ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića nije dozvoljavao da nezavisna komisija, koja je ispitivala ubistvo gardista 2004. godine, obavi ekshumaciju i ponovnu obdukciju. A onda, kada smo podneli izveštaj i kada je vidеo da smo sve uradili pošteno, otac ubijenog vojnika Jakovljevića došao je da se izvini i zahvali. Tada mi je dao parče papira na kojem je pisalo ime jednog admirala i broj njegovog telefona. Rekao mi je da mu je taj admiral tražio da ni po koju cenu ne dozvoli ekshumaciju tela svog sina. Rekao mi je da će njegov sin biti optužen za ubistvo ukoliko dozvoli ekshumaciju – ispričao je Prelević.

Na pitanje ko je taj admiral, advokat je izjavio da je to rekao Borisu Tadiću. Podsetio je da je u to vrijeme Vojska bila zajednička za Srbiju i Crnu Goru, te da je taj admiral u međuvremenu penzionisan.

A kako beogradski mediji saznaju od obaveštenih izvora, taj "sumnjivi admiral" najverovatnije je M.Ž.

– Prelević je zasigurno mislio na admirala M.Ž. Bio je strah i trepet u vojsci u tom periodu, mnogi su ga se plašili, a njegova reč se bespogovorno slušala. On svoje penzionerske dane provodi u Crnoj Gori, retko dolazi u Srbiju. Nije poznat javnosti, ali mediji su ga 2004. pominjali kao kandidata za naslednika Branka Krge na mjestu načelnika Generalštaba Vojske SCG, budući da mu je bio blizak saradnik – kaže naš izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.