CRNI BILANS JEZIVE NESREĆE U MELBURNU RASTE: Preminula beba stara tri meseca

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI BILANS JEZIVE NESREĆE U MELBURNU RASTE: Preminula beba stara tri meseca

Broj žrtava i dalje raste

Broj žrtava iz napada u Melburnu porastao je na pet!  Policija je potvrdila kako je u bolnici od povreda preminula beba stara svega tri meseca, kao i muškarac star 33 godine. Sam napadač Dimitrios “Džimi” Gargasulas, u nesreći je takođe zadobio povrede kada ga je policija ranila u ruku.

Povrede koje je prilikom hapšenja zadobio nisu opasne po život i trenutno se nalazi u bolnici pod jakom policijskom stražom.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policiji tvrde da će protiv njega biti podignuta optužnica, ali tek nakon saslušanja. On je navodno pre napada nožem nasrnuo na brata u porodičnoj kući, a potom je za taoca uzeo svoju devojku koja je ipak uspela da pobegne.

Njegova majka je najpre izjavila kako još uvek ne može da poveruje šta se desilo, a onda izrazila žaljenje zbog svega što se desilo.  U Melburnu građani danima tuguju i donose cveće na mesto nesreće odajući poštu nastradalima.

#bourkestreet Paying our respects 😰 pic.twitter.com/aIFmP2mbTR

— Sara J. White (@CharlieBBucket) January 22, 2017

Vlada Australije je osnovala fondaciju kako bi se skupio novac za pomoć porodicama nastradalih i povređenih i simbolično uplatila prvih 100 dolara.

 A fund has been established to help those families whose loved ones died in Friday's tragedy #bourkest https://t.co/hKNbiXCnot pic.twitter.com/vmvEBc0qNc

— VicGovAu (@VicGovAu) January 22, 2017

Premijer Danijel Endruz je na svom Fejsbuk profilu izrazio saučešće porodicama žrtava.

Podsetimo, nesreća se dogodila u petak, kada je pomahnitali vozač kolima uleteo u masu ljudi u centru Melburna. Prema poslednjem policijskom izveštaju,  5 osoba je smrtno stradalo u napadu, njih 37  je povređeno, od čega su četiri osobe u kritičnom stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.