CRNI BILANS: Broj žrtava uragana Irma porastao na 21! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNI BILANS: Broj žrtava uragana Irma porastao na 21! (FOTO)

Opustošen niz karipskih ostrva

Uragan Irma kategorije pet krenuo je danas na severnu obalu Kube na putu ka Floridi, ostavljajući za sobom opustošen niz karipskih ostrva i 21 žrtvu, a očekuje se da će broj poginulih rasti sa dolaskom ekipa za spasavanje u najpogođenija područja.

Kako prenosi AP, pojavila se nova opasnost i sa istoka odakle preti uragan Hose koji je ojačao dostigavši, prema navodima američkog Centara za uragane (NHC), veoma opasnu kategoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četiri na skali jačine vetra Safir-Simpson.

Rojters je ranije danas preneo saopštenje NHC sa sedištem u Majamiju da je Hose na oko 700 kilometara istočno i jugoistočno od severnih Zavetrenih ostrva (Leeward Islands) sa maksimalnom jačinom vetra od 150 kilometara na čas.

- Ne mislim da morate biti specijalni naučnik da bste znali da je dodatna šteta neizbežna - rekao je inspektor Frenki Tomas ispred snaga kraljevske policije Antigve i Barbude.

Kako Rojters, šef američke Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) Brok Long izjavio je da američki zvaničnici pripremaju opsežne mere reagovanja na uragan Irma koji bi trebalo već od sutra da pogodi Floridu i upozorio da bi neki delovi Floride mogli da budu bez struje danima a možda i duže, kao i da bi za više od 100.000 ljudi moglo da bude potrebno sklonište.

Američka mornarica je danas saopštila da šalje brod "Abraham Linkoln" da pruži neophodnu humanitarnu pomoć usled uragana Irma.

Kako Rojters prenosi, "Abraham Linkoln" je postat napoziciju zajedno sa vojnim brodom Ivo Džima i transportnim brodom Njujork, a pridružiće im se i američki razarač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.