CRNE SLUTNJE - DELTA SOJ KORONE BI MOGAO DA NAM UPROPASTI OVO LETO: Problem koji se već proširio po Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 11:07

CRNE SLUTNJE - DELTA SOJ KORONE BI MOGAO DA NAM UPROPASTI OVO LETO: Problem koji se već proširio po Evropi

Čini se, kaže, da se ovaj soj ne pridržava sezonskog efekta, te je rezistentniji na toplotu i 60 odsto zarazniji

Austrijski virusolog Norbert Novotni upozorava da bi delta soj korona virusa mogao da upropasti ovo leto.

.

- Ovaj virus mogao bi nam delimično upropastiti leto - kazao je on upozoravajući da postoji premalo podataka o novom soju.

Izrazio je bojazan da je broj nepoznatih slučajeva zaraze relativno visok, te podvlači da se ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << soj već raširio po Evropi.

Najbolja strategija u borbi protiv novog soja je brza vakcinacija, smatra Novotni, dodajući da postoje jasne naznake da su potpuno imunizovana lica zaštićena.

- Problem je što još uvek ima toliko ljudi koji nisu potpuno imunizovani - rekao je on dodajući da treba sprovoditi više PCR testova, jer su tačniji od antigenskih.

Takođe, pozvao je austrijsku vladu da još jednom razmisli o najavi novog puštanja mera, koje bi omogućilo održavanje većih okupljanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.