CRNE PROGNOZE BRITANSKE KONSULTANTSKE KUĆE: U 40 odsto zemalja sveta dogodiće se nemiri - Evo koje zemlje su najrizičnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNE PROGNOZE BRITANSKE KONSULTANTSKE KUĆE: U 40 odsto zemalja sveta dogodiće se nemiri - Evo koje zemlje su najrizičnije

Od 195 svetskih zemalja, u 47 je u 2019. godini bilo nereda

Skoro 40 odsto zemalja na svetu suočiće se u 2020. godini sa protestima i nemirima, pokazalo je istraživanje britanske konsultantske kuće Verisk Maplecroft.

Po najnovijem Indexu, od 195 svetskih zemalja, u 47 je u 2019. godini bilo nereda, a predviđa se da će broj zemalja u kojima se neredi dešavaju poveća na 75.

Where is the risk of #civilunrest increasing? Part 1 of our #PoliticalRisk Outlook >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reveals the driving forces behind the protests and the trends we see for 2020. Full report available for download https://t.co/HGd5nGuC6x pic.twitter.com/iDdRubmzYi

— Verisk Maplecroft (@MaplecroftRisk) January 16, 2020

Prema analizi konsultantske kuće, Hongkong i Čile su označeni kao dve žarišne tačke koje su doživele najveći porast nemira od početka 2019. kao i da ne očekuje da će tokom naredne dve godine doći do mira.

Ostale oblasti u kojima bi moglo da dođe do građanskih protesta su Nigerija, Liban i Bolivija, ali i Etiopija, Indija, Pakistan i Zimbabve.

Indeks predviđa da će 75 od 125 zemalja koje su pregledane osetiti pogoršanje stabilnosti, odnosno da će skoro 40 odsto od svih 195 nacija u svetu biti svedoci poremećaja i protesta u određenoj meri.

Zemlje identifikovane u ovom zabrinjavajućem krugu uključuju veoma uticajne nacije - Rusiju, Kinu, Saudijsku Arabiju, Tursku, Tajland i Brazil.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.