CRNA TRAVA: POSAO I STAN ZA SIROMAŠNE

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA TRAVA: POSAO I STAN ZA SIROMAŠNE

Crnotravskoj lokalnoj samoupravi nedostaju pravnici, ekonomisti, ali i nekvalifikovani radnici

CRNA TRAVA - U Crnoj Travi, najmanjoj opštini u Srbiji, samohranim majkama i siromašnim porodicama iz Jablaničkog okruga nude posao i stanove na besplatno korišćenje.

- Obezbedili smo takođe besplatno školovajne dece, sredstva za kupovinu školskog pribora, ali i druge pogodnosti, jer nam je cilj ne samo da zadržimo stanovništvo, nego i da privučemo mlade da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u naš kraj - kaže Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava u kojoj prema poslednjim podacima živi 1.693 stanovnika, a prema ranijem popisu bilo je 2.560 građana.

- U našem kraju ima oko 200 neženja prosečne starosti između 30 i 35 godine i većina imaju kuće, situirani su, ali nema devojaka da bi formirali porodice - precizira Blagojević za Južne vesti.

Crnotravskoj lokalnoj samoupravi nedostaju pravnici, ekonomisti, ali i nekvalifikovani radnici koji bi radili u ustanovama čiji se rad finansira iz budžeta opštine, odnosno Republike Srbije.

Načelnik Jablaničkog okruga dr Vladan Marinković podržava inicijativu lokalne samouprave Crna Trava uz ocenu da iza ovog projekata stoje nadležni republički organi i očekuje da će narednih godina biti popravljena nepovoljna demografska slika u ovoj planinskoj opštini.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.