CRNA GODINA ZA LEGENDE Od pocetka 2016. napustili su nas ovi VELIKANI

Izvor: medio.rs, 26.Maj.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA GODINA ZA LEGENDE Od pocetka 2016. napustili su nas ovi VELIKANI

Preminuli su neki od najvećih imena srpske javnosti, a njihov odlazak će ostaviti neizbrisiv trag.

Početkom godine, 3. januara 2016. preminuo je srpski glumac Dušan Golumbovski. Svi ga pamtimo po ulozi Ozrena Soldatovića u serijama “Srećni ljudi” i “Bela Lađa”. Preminuo je u 74. godini.

Foto: Printscreen You tube

Samo dan kasnije, 4. januara, preminuo je i Duško Korać, sportski TV komentator. Njemu je pozlilo >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << nakon jedne odbojkaške utakmice koju je prenosio, a nedelju dana nakon toga je preminuo u Urgentnom centru.

Foto: TV Pink

Slobodan Santrač, legendarni fudbaler i trener, preminuo je 13. februara. Santrač je bio selektor reprezentacije Jugoslavije koja je igrala na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, preminuo je u 70. godini života od posledica srčanog udara.

Foto: TV Pink

Proslavljeni pozorišni, televizijski i filmski glumac, Dragan Gaga Nikolić umro je nakon duge i teške bolesti, 11. marta 2016. godine. Njemu je dijagnostikovan rak debelog creva, a bitku za život je izgubio u  72. godini života.

Foto: Tanjug

Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini, a njegov prerarni odlazak veoma je pogodio domaću javnost. Madžgalj je preminuo od raka pankreasa 26. marta. Kolege su i dalje u šoku zbog prerane smrti glumca koji je iza sebe ostavio sedmogodišnju ćerku Saru.

Foto: Facebook

Jugoslovenska pevačica Zorana Lola Novaković preminula je 3. maja u 81. godini života. Lola je bila zvezda zabavne muzike šezdesetih godina dvadesetog veka.

Foto: Wikipedia

Jadranka Stojaković još jedna od zvezda, napustila nas je 3. aprila ove godine. Poznata kantautorka umrla je u šezdesetšestoj godini života, nakon duge i teške bolesti.

Foto: Beta

Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja nakon teške bolesti u 82. godini.

Legendarni glumac je pre nekoliko godina preživeo srčani udar, zatim i težak moždani udar, a poslednjih dane života se borio sa gangrenom.

Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu i suprugu Lulu za koju je često isticao da je njegov najveći oslonac u životu.

Foto: TV Pink

Smrt ovih velikana domaće javnosti pogodila je sve. Oni su svojim radom doprineli srpskoj umetnosti i sportu i svakako će ostati upamćeni zbog svega što su uradili.

Autor: J. Vučić

PINK.RS

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.