CPC: CRNOGORCI, SPC SPREMA VAŠ POKOJ!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CPC: CRNOGORCI, SPC SPREMA VAŠ POKOJ!

"U pamet se dobro, Crnogorci! Mrtvačka zvona Srpske pravoslavne crkve spremaju vaš pokoj, kao i u referendumskoj kampanji, a snage velikosrpstva iznutra i spolja pripremaju vaš kraj da ne čujete ni zvona ni kokota. I da Božić slavite u tami", navodi se u saopštenju Crnogorske pravoslavne crkve

PODGORICA - Uvođenje srpskog jezika u škole produbljuje podele u ionako podeljenoj Crnoj Gori i predstavlja atak na suverenost Crne Gore, poručila je danas Crnogorska pravoslavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << crkva (CPC) u saopštenju koje je potpisao mitropolit crnogorski Mihailo.

CPC upozorava da je u pitanju gaženje suverenosti i ustavnosti Crne Gore, ranije utvrđene dvotrećinskom većinom, uz pomoć srpskog jezika i ističe da je, u stvari, reč o sprovođenju strategije Vlade Srbije uperene protiv crnogorske nacionalne i državne emancipacije.

U CPC smatraju da je posebno opasno što se radi o uvođenju srpskog jezika u osnovne škole, jer se na taj način indoktriniraju najmlađi, kako bi srpstvo već u bliskoj budućnosti zagospodarilo Crnom Gorom.

"U pamet se dobro, Crnogorci! Mrtvačka zvona Srpske pravoslavne crkve spremaju vaš pokoj, kao i u referendumskoj kampanji, a snage velikosrpstva iznutra i spolja pripremaju vaš kraj da ne čujete ni zvona ni kokota. I da Božić slavite u tami", navodi se u saopštenju CPC, prenosi Analitika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.