COVID-19 PRETVARA LJUDSKE ĆELIJE U ZOMBI ĆELIJE: Istraživanje naučnika baca novo svetlo na koronu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 17:33

COVID-19 PRETVARA LJUDSKE ĆELIJE U "ZOMBI ĆELIJE": Istraživanje naučnika baca novo svetlo na koronu (FOTO)

Najnovije otkriće navodi na zaključak da je kovid u nekom trenutku razvoja razvio rezervni plan za izbegavanje imunološkog sistema.

Korona virus pretvara ljudske ćelije u zombije tako što ih podstiče da puštaju izdanke i šire se po celom telu, otkriva studija Univerziteta Kalifornije, u okviru koje su naučnici snimili mikroskopske fotografije celog procesa.

Na slikama se vidi kako zaražene ćelije puštaju izdanke, nalik na šiljke, tzv. filopodije, koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispunjene česticama virusa, a za koje naučnici veruju da bolest preko njih "surfuje" do zdravih ćelija, u koje ubrizgava virusni otrov, stvarajući nove "zombi ćelije".

Sve do sada naučnici su mislili da se virus kovida-19 prenosi kao i većina drugih virusa: tako što se zakači za zdravu ćeliju, pretvarajući je u mašinu za umnožavanje. Međutim, kod ljudi sa zdravim imunološkim sistemom organizam uspeva da se odbrani od većine virusa i spreči ih da se razmnože u prevelikom broju.

https://t.co/mPuzQrmMra

The coronavirus 'zombifies' human cells and causes them to sprout tentacles to spread around the body, scientists have discovered. A study led by the University of California saw researchers take microscopic images of this proces… https://t.co/AUhJ2NMNct

— ALTNEU.μ (@altneume) June 27, 2020

Naučnici kažu da ovo otkriće označava "neverovatan skok" u borbi protiv korona virusa i da će možda otvoriti vrata mnoštvu novih metoda lečenja.

Nivan Krogan, profesor ćelijske i mlekularne farmokologije Univerziteta Kalifornije i rukovodilac studije, za LA Tajms kaže:

- Veoma je zlokobno što virus koristi drugačije mehanizme da zarazi druge ćelije pre nego što ubije ćeliju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.