Izvor: B92, 08.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COVIC, ZIVKOVIC I SOC O ODLUCI NATO

Predsednik drzavnog koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic ocenio je u prvoj izjavi "da je odluka NATO-a znak poverenja prema uzdrzanosti Vojsci Jugoslavije i srpskoj policiji". "Ja ocekujem da ce ti koraci biti nastavljeni i iducih dana i to ubrzano, a sve to u cilju jednog zajednickog, partnerskog prisustva izmedju nas i KFOR, odnosno NATO, s ciljem dolaska do mirnog resenja krize na prostorima Preseva i Bujanovca, ili kako mi to kazemo, juga Srbije. Ovim nasa drzava vraca poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje smo izgubili zahvaljujuci bivsem rezimu i verujem da mozemo sve ovo da zavrsimo na jedan normalan nacin. Naravno, sve cemo to videti zajedno i sprovesti zajedno na terenu", rekao je Covic, prenosi B92.

Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic pozdravio je odluku NATO o povratku jugoslovenskih snaga bezbednosti u zonu bezbednosti prema granici s Makedonijom, jer ce to doprineti miru i stabilnosti u tom regionu. "Mi pozdravljamo odluku NATO i kao akt poverenja i kao pocetak povratka jugoslovenskih snaga jer to predstavlja najbolji nacin da se obezbede mir i stabilnost na tom podrucju", izjavio je Zivkovic Tanjugu. On je naglasio da ce Vojska Jugoslavije svoj posao obavljati profesionalno, ne ugrozavajuci nikoga, sem sto ce sprecavati teroristicke aktivnosti koje su dosad ugrozavale gradjene i pripadnike snaga bezbednosti na tom podrucju. Neophodno je da povratak vojske bude sa odgovarajucim naoruzanjem i opremom jer samo tako moze da se ostvari postavljeni cilj, napomenuo je on.

Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc ocenio da je odluka NATO izraz poverenja medjunarodne zajednice prema novim vlastima u Jugoslaviji, ali i svojevrsna poruka Albancima. "Jasno je takodje da je to odobrenje, ako do njega dodje, signal albanskoj strani da je proslo vrijeme u kojem su oni uzivali poziciju nevinih i zrtve i da medjunarodna zajednica sigurno nece podrzati agresivnost i destabilizaciju toga prostora", rekao je Soc, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.