Izvor: B92, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COVIC POZVAO UNMIK DA RESAVA KONKRETNE PROBLEME

Pristina -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic, izjavio je u sredu uvece, nakon posete Srbima u Velikoj Hoci i Strpcu, da je "doslo vreme da prestanemo da pricamo o paralelnim institucijama i da vlast na Kosovu pocne da resava konkretne probleme", navodeci kao primere "pristrasno pravosudje, velik broj kidnpovanih, potpuno ugrozenu slobodu kretanja, izostanak bezbednosti i povratak Srba". Covic je rekao da je zvanicnicima UNMIK tokom boravka na Kosovu "jos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednom jasno ponovljeno da Koordinacioni centar nije nikakva paralelna struktura", vec da se radi o najvisem drzavnom telu za Kosovo i Metohiju, koje je prizaslo iz "postovanja Rezolucije 1244 SB UN".

Covic je istakao da sve albanske partije u kampanji na prvom mestu imaju pricu oko njima samo znane nezavisnosti Kosova, a da pri tome niko od medjunarodnih subjekata koji su zaduzeni za to ne sprecava ovakvu kampanju koja je u potpunoj suprotnosti s Rezolucijom 1244.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.