Izvor: B92, 05.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COVIC O MINISTARSTVIMA I PREMIJERU KOSOVA

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic je izjavio da ce posle razgovora sa sefom UNMIK Mihaelom Stajnerom i dogovora s celnicima koalicije "Povratak" u sredu biti doneta odluka da li ce predstavnici Srba uci u pokrajinsku vladu. Covic je rekao da ce predloziti da u Vladi Kosova bude otvoreno i Ministarstvo za povratak raseljenih jer na tome insistiraju i srpske vlasti i medjunarodna zajednica.

Covic je u ponedeljak rekao da premijer Kosova Bajram Redzepi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima biografiju vezanu za OVK i da postoje sumnje da su pocinjeni zlocini.

"Medjutim, dok ne prikupimo kompletnu dokumentaciju povodom toga, necemo izlaziti u javnost. Pominju se odredjeni dogadjaji od 30. maja 1999, vezani su za ubistvo dva vojnika, a to su Ivan Milosevic i Miodrag Stankovic. Dok ne slozimo kompletnu dokumentaciju od nadleznih organa, mislim da nema razloga da to dalje javno komentarisem. On je sasvim sigurno vezan za OVK, bio je lekar u OVK, teroristicki nadimak mu je bio vrlo adekvatan jer se zvao 'terorista'. Ivan Milosevic, jedan od pomenutih vojnika je ostao bez glave", izjavio je Covic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.