Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COVIC: NEMAMO RAZUMEVANJE UNMIK

Bujanovac -- Sef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic izjavio je u cetvrtak da vlasti u Srbiji "nemaju razumevanje"

UNMIK za resavanje problema povratka Srba u Pokrajinu, privatizacije i dislokacije srpskih zatvorenika iz zatvora na Kosovu. Nakon razgovora s pomocnikom drzavnog sekretara SAD Elizabet Dzouns u Bujanovcu, Covic je rekao da su to 3 kljucna problema za resenje aktuelne situacije na Kosovu. On je istakao da Koordinacioni centar i vlasti u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nece biti dovoljan autoritet da zaustave Srbe kada krenu u ostvarenje zelje da se vrate na svoja ognista na Kosovu". "Ako hocemo da resavamo probleme koji postoje na Kosovu ne mozemo 3 godine da koristimo ispraznu retoriku koja nikome nista ne donosi", rekao je Covic.

Elizabet Dzouns je, posle razgovora predstavnicima albanske nacionalne zajednice, odrzanom u zgradi mesne zajednice u selu Veliki Trnovac, kod Bujanovca, izrazila je nadu da ce predstojeci lokalni izbori u 3 opstine na jugu Srbije doprineti stabilizaciji politickih prilika u regionu. Ona je istakla da ce SAD nastaviti da pruzaju ekonomsku pomoc citavom regionu, jer "opsta ekonomska situacija moze da uspori napore za stabilizaciju prilika u regionu". Ona je odbila da komentarise cinjenicu da u Velikom Trnovcu i dalje stoji istaknuta zastava Albanije na spomeniku bivsem komandantu OVPBM Ridvanu Cazimiju.

Predsednik mesne zajednice Veliki Trnovac Galip Beciri rekao je novinarima da su s predstavnikom SAD razgovarali o ekonomskim pitanjima.

"Problem sa albanskom zastavom treba da resavamo sa sefom Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsom Covicem i to nije bila tema razgovora sa Elizabet Dzouns", izjavio je Beciri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.