Izvor: B92, 19.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COVIC: NA NAPADE TERORISTA ODGOVORICEMO SVIM SREDSTVIMA

Potpredsednik republicke vlade Nebojsa Covic upozorio je u Bujanovcu da ce Srbija, "ukoliko dodje do napada od strane terorista", odgovoriti "svim mogucim sredstvima". Kako javlja izvestac Radija B-92, Covic je objasnio da "to nije pretnja, nego konstatacija". Na otvaranju pres-centra u Bujanovcu potpredsednik Vlade Srbije izjavio je da je do sada "registrovano 1.600 terorista", kao i da je u ponedeljak u selima Madjere i Breznicki Muhadziri otvarana vatra na policiju, koja nije uzvracala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paljbu. Covic je jos rekao da ce pres centar omoguciti domacim i stranim novinarima pravovremene i objektivne informacije o krizi na jugu Srbije.

"Mi ne zelimo nista sto budemo radili da mistifikujemo. Ni u delu politickog delovanja, a isto tako u delu delovanja policije i Vojske Jugoslavije. Razgovarali smo sa predstavnicima svih stranaka u Bujanovcu i dobili smo potpuno saglasan i jedinstven pristup vezan za dogovor i postavke za resavanje problema i krize na teritoriji opstine Bujanovac i Presevo", rekao je Covic.

Covic je najavio da ce od srede biti otvorene autobuske linije na relaciji Bujanovac - Lucane - Konculj - Gnjilane - Pristina.

Kako prenosi agencija Beta, albanski izvori u Pristini navode da se na podrucju opstina Presevo, Bujanovac i Medvedja nalazi "najvise oko 800 naoruzanih Albanaca".

Koministar ministarstva unutrasnjih poslova u republickoj vladi, Stevan Nikcevic, izneo je koje je akcije preuzela Uprava kriminalisticke policije iz Beograda u saradnji sa Ministarstvom unutrasnjih poslova u Vranju, rekavsi: "Ukazujemo za sada na firme 'Heba', 'Vrelo', 'Komunalac', 'Prolece', zloupotrebe u Carinarnici u Presevu i Direkciji za izgradnju. U pitanju su rukovodioci u tim firmama, osim u Carinarnici, gde su u pitanju direktori i zloupotrebe koje su oni cinili. Postoje sumnje da su oni izvrsili zloupotrebu sluzbenog polozaja. U firmi 'Vrelo' je podneta i krivicna prijava protiv direktora Randjela Veljkovica", rekao je Nikcevic.

O nestanku Stamenkovic Zorana iz sela Rakovac, opstina Bujanovac, nacelnik Ministarstva unutrasnjih poslova za Pcinjski okrug, pukovnik Novica Zdravkovic je rekao da je on na punktu koji se nalazi izmedju Bujanovca i Velikog Trnovca motorom otisio u pravcu Velikog Trnovca. "U centru su ga pojedini Albanci upozorili da nije bezbedno i to je ucinila i policija prilikom pojavljivanja na samom punktu. On je nastavio dalje kretanje i prema nasim saznanjima oteli su ga teroristi", kaze Zdravkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.