ČOVEK VS. MAŠINA Ko je brži? Ova trka rešila je DILEMU (VIDEO)

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVEK VS. MAŠINA Ko je brži? Ova trka rešila je DILEMU (VIDEO)

U trci koja na prvi pogled deluje sasvim neravnopravno, sa jedne strane našao se vojni avion, a sa druge čovek. Trka je trebalo da presudi ko je brži - čovek ili mašina. Većina bi se verovatno kladila na avion, jer nekako je sasvim logično da tako moćna mašina pobedi čoveka. Da li bi i dobili opkladu?

Ne. Kineski atletičar Zhang Peimeng brži je od aviona.

Tridesetogodišnji sportista pristao je na izazov da se trka sa borbenim avionom. Trka je organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na aerodromskim pistama, od kojih je na jednoj prilagođena podloga za Peimenga. Trka je bila duga 50 metara, a kako je izgledao taj epski okršaj, pogledajte u videu:

Inače, Peimeng je rekorder Kinea na 100 metara sa rezultatom deset sekundi, a lični rekord na 200 metara mu je 20.47 sekundi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.