ČOVEK KOJI JE U JEDNOJ KNJIZI RASKRINKAO TRAMPA: Šta je sve Bolton napisao o predsedniku Amerike? (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 00:57

ČOVEK KOJI JE U JEDNOJ KNJIZI RASKRINKAO TRAMPA: Šta je sve Bolton napisao o predsedniku Amerike? (VIDEO/FOTO)

Džon Bolton je rekao da misli da je Tramp nedostojan funkcije koju obavlja.

Bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton rekao je da je Donald Tramp nedostojan svoje funkcije, pošto su se u javnosti pojavili izvodi iz knjige nekada najvišeg saradnika predsednika SAD. Svoju tvrdnju Bolton u knjizi ilustruje nizom protivrečnih i uznemirijućih iskaza koje pripisuje Trampu.

Džon Bolton je rekao da misli da je Tramp nedostojan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << funkcije koju obavlja. Mislim da nije kompetentan da obavlja svoj posao, dodao je Bolton.

Dugogodišnji jastreb spoljne politike SAD, koji je napustio Belu kuću u septembru 2019. optužio je Donalda Trampa za nedela kako bi došao do drugog mandata, uključujući i pomoć koju je zatražio od kineskog predsednika Si Đinpinga.

Tramp je, prema izvodima iz Boltonovih memoara koji su preneli vodeći američki listovi, takođe pokazao spremnost da naredi "obustavljanje istraga protiv diktatora koji su mu dragi".

Aktuelni američki predsednik koji očekuje da će osvojiti drugi mandat na izborima 3. novembra, uzvratio je na optužbe nazvajući svog nekadašnjeg savetnika "lažovom" i "glupanom".

Ministarstvo pravde SAD tužilo je Boltona kako bi sprečilo objavljivanje knjige, pravdajući taj čin rizikom po nacionalnu bezbednost. Izdavač "Sajmon i Šuster" odbacio optužbe i istakao da su hiljade kopija već isporučene.

"Kul" invazija na Venecuelu

U izvodima Boltonovih memoara koje su objavili Vol strit žurnalVašington post i Njujork tajms, bivši savetnik citirao je više razgovora sa Trampom, gde tvrdi da je predsednik SAD "pokazao suštinski neprihvatljivo ponašanje koje je narušilo legitimitet funkcije".

Tramp je, kako tvrdi Bolton,  u junu 2019. rekao svom kineskom kolegi Si Đinpingu da nastavi da gradi logore za uglavnom muslimansku, ujgursku manjinu i druge muslimanske grupe uprkos javnih kritika njegove administracije zbog tog poteza Pekinga.

Bolton je takođe napisao da je Tramp rekao da će invazija na Venecuelu biti "kul" čak i pošto je američka vlada rekla da ne favorizuje upotrebu sile za svrgavanje socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Prema jednom od izvoda iz Boltonove knjige, na sastanku leta prošle godine u Nju Džersiju, Trump je izneo neke od svojih najuznemirjućih primedbi, rekavši da novinari treba da budu u zatvoru kako bi otkrili svoje izvore i da "ih treba pogubiti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.