ČOPOR PASA ZAKLAO 400 FAZANA U ŠUMARICAMA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOPOR PASA ZAKLAO 400 FAZANA U ŠUMARICAMA

ŠUMARICE - Čopor pasa lutalica poklao je više od 400 fazana, rano jutros, u fazaneriji „Šumadija" u Šumaricama.

- Negde oko četiri časa probudio me je lavež pasa i buka. Kada sam stigao do kaveza sa fazanima, zatekao sam pse kako dave ptice. Kada sam ušao unutra psi su pobegli - kaže za „Šumadijapress" LJubiša Antić, načelnik fazanerije.

Pse nije uspela da zadrži ni jaka žičana ograda ojačana limom. Pošto su uspeli da naprave prolaz kroz ogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << počeli su da dave ptice, a da nije naišao čuvar najverovatnije bi nastao totalni pomor.

Prema prvim procenama, uništena je trećina jata i načiwena je šteta od oko 2,5 miliona dinara.

Predsednik lovačkog društva „Šumadija", Bojan Stevanović, najavquje tužbu protiv JKP „Čistoća", koje je nadležno za pse lutalice.

- Tražićemo odštetu za pričiwenu materijalnu štetu, koja se ne meri samo u novcu već i u propaloj lovačkoj sezoni na fazane - kaže Stevanović.

Ovo nije prvi put da su psi lutalice napali fazaneriju. Pre četiri godine zadavqene su ovce koje su uzgajane zbog uništavanja korova. Ipak, ovog puta šteta je neuporedivo veća

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.