Izvor: B92, 14.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COHADZOPULOS OSUDIO TERORISTICKE AKCIJE NA JUGU SRBIJE

Grcki ministar odbrane, Akis Cohadzopulos u cetvrtak je boravio u zvanicnoj poseti SRJ, a glavna tema razgovora bilo je stanje na jugu Srbije i Kosovu. Kako prenosi Radio B-92, Cohadzopulos je odlucno osudio "teroristicke akcije u juznom delu Srbije" i zatrazio postovanje svih medjunarodnih dokumenata o Kosovu. "Isticem potrebu za primenu rezolucije Saveta bezbednosti UN na Kosovu. Nas stav je da na jugu Srbije ne smeju biti dozvoljene teroristickie akcije, koje ovih dana preduzimaju albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekstremisti i teroristi. Stav EU je takodje jasan. Mi ne smemo dozvoliti takav nacin resavanja problema, a KFOR mora da postuje ove odluke", rekao je grcki ministar odbrane.

Jugoslovenske vlasti insistiraju da se "albanski teroristi isteraju" iz Zone kopnene bezbednosti na administartivnoj granici Srbije i Kosova, izjavio je savezni premijer Zoran Zizic posle sastanka sa Cohadzopulosom. "Mi trazimo da se tako ucini i da Savet bezbednosti UN daje ultimatume, a ne mi. Zelimo da se to resi politickim i diplomatskim putem, iako raspolazemo mogucnostima da to veoma brzo zavrsimo i resimo", rekao je Zizic.

Cohadzopulos je u Beogradu razgovarao i sa predsednikom Jugoslavije Vojislavom Kostunicom, ministrom inostranih poslova Goranom Svilanovicem, i ministrom odbrane Slobodanom Krapovicem, sa kojim je razgovarao o vojnoj saradnji.U materijalu koji je dostavljen novinarima, navodi se da je grcki ministar odbrane ponudio dobre usluge Grcke za ukljucenje SRJ u program NATO Partnerstvo za mir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.