CLS: Neuknjiženo 5.000 stambenih i poslovnih jedinica u vlasništvu grada

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2020, 14:12

CLS: Neuknjiženo 5.000 stambenih i poslovnih jedinica u vlasništvu grada

Udruženje građana Centar za lokalnu samoupravu (CLS) upozorilo je danas da su beogradske vlasti, namerno ili slučajno, propustile da unesu u svoje knjige deo svoje imovine, čime je stvoren rizik "da se imovina Beograda neovlašćeno upotrebljava, otuđi ili izgubi".

CLS navodi da je tako je u finansijskim izveštajima za 2019. godinu "izostavljeno 3.905 stambenih jedinica, zatim 1.188 jedinica poslovnih objekata, 298 garaža i 6.962 ostalih objekata", što je potvrdila i Državna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << revizorska institucija (DRI).

Kako se navodi u saopštenju, pored toga Uprava grada Beograda nije sprovela radnje upisa prava svojine u katastru na nekim od svojih objekata.

"Centar za lokalnu samoupravu upozorava da svojina na predmetnim objektima predstavlja javnu svojinu i da vlast u Beogradu mora da vodi računa o njoj u najboljem interesu Beograđana", navodi se u sopštenju.

To udruženje građana ocenilo je da je u godini kada je gradski budžet smanjen za 20 milijardi dinara i kada su dramatično smanjeni rashodi za infrastrukturu i zdravstvo, ovakav javašluk i nebriga za gradsku imovinu posebno neprihvatljiv i bez opravdanja.

CLS, čiji je osnivač bivši potpredsednik Narodne stranke i bivši šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović, navodi da "Beograd mora da uspostavi sveobuhvatnu evidenciju svoje imovine, a naročito poslovnog prostora, a da pre svakog otuđenja organizuje javnu raspravu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.