ČLANA BELIVUKOVE GRUPE ČEKA PRESUDA: Višegodišnja kazna ZATVORA zbog prebijanja na smrt na splavu Tilt

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 13:14

ČLANA BELIVUKOVE GRUPE ČEKA PRESUDA: Višegodišnja kazna ZATVORA zbog prebijanja na smrt na splavu "Tilt"

Presuda će biti doneta uskoro.

Viši sud u Beogradu sutra će izreći prvostepenu presudu osumnjičenom pripadniku kriminalne grupe Veljka Belivuka, Milovanu Tadiću, povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Tužilaštvo je u završnim rečima predložilo sudu da Tadića osudi na višegodišnju kaznu zatvora jer smatra da je upravo njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udarac bio fatalan za smrt Vukića, dok je odbrana tvrdila suprotno da nema uzročno posledične veze između udarca Tadića i Vukićeve smrti i tražila da Tadić bude oslobođen.

Tadić je u svojoj završnoj reči ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba "Tilt".

Tadić se na sudu branio da ga je žrtva napala s leđa i da se on okrenuo i tada nogom odgurnuo Vukića u predelu butine.

Odbrana tvrdi da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je upravo udarac u stomak taj koji je doveo do smrti.

Tadić se branio sa slobode u ovom slučaju, ali je uhapšen 4. februara ove godine pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i sada se nalazi u pritvoru.

U tom slučaju u toku je istraga Tuzilaštva za organizovani kriminal protiv Tadića zbog sumnje da je izvršio krivična dela zločinačko udruživanje i trgovina drogom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.