ČISTKA U KAN JUNISU! IDF prevrće svaki kamen, poubijali svakog Hamasovca koji im je stao na put

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2024, 18:16

ČISTKA U KAN JUNISU! IDF prevrće svaki kamen, poubijali svakog Hamasovca koji im je stao na put

Nastavlja se izraelska ofanziva u Pojasu Gaze.

Izraelske oružane snage (IDF) saopštile su danas da Padobranska brigada napreduje u kvartu Al-Amal u Kan Junisu za koji tvrdi da je glavno uporište Hamasa, kao i da su ubijeni "brojni operativci" te palestinske organizacije.

U saopštenju se navodi da su u tom kvartu izraelske trupe pronašle oružje i desetine lokacija koje pripadaju Hamasu, uključujući tunelska okna, osmatračnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i fabrike za proizvodnju oružja.

Dodaje se da su vojnici naišli na nekoliko ćelija Hamasa koje su pokušavale da otvore vatru i postave eksplozivne naprave, prenosi Tajms of Izrael.

IDF navodi da su izraelske snage ubile "brojne naoružane ljude" u borbama iz blizine, snajperskom vatrom, minobacačkim granatiranjem i usmeravanjem vazdušnih napada.

Vojnici su, dodaje se, izvršili racije na nekoliko lokacija Hamasa gde je ta grupa skrivala novac i zaplenili više od tri miliona šekela (oko 760.000 evra) u gotovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.