ČISTA IDILA U TEHNIČKOJ VLADI

Izvor: Kurir, 29.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČISTA IDILA U TEHNIČKOJ VLADI

Odlazeći kabinet uz kaficu dopunio kasu Nacionalnog investicionog plana

BEOGRAD - Atmosfera na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije bila je opuštena, kao da nije ni bilo vanrednih parlamentarnih izbora, kao da u ovom trenutku nije u jeku otimačina oko mandata SPS i kao da u medijima nije nastavljen žestok verbalni rat između „narodnjaka“ i „žutih“.

- Sve je završeno za samo 15 minuta, popili smo kafu i sve u veoma lepoj atmosferi - izglasali - otkrio je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kurir ministar Velimir Ilić.

Vlada je na jučerašnjoj sednici donela odluku da se iz budžeta dopuni kasa za realizaciju Nacionalnog investicionog plana. Zatim je izmenila „Uredbu o obaveznoj proizvodnji određenih proizvoda i pružanju usluga i o uslovima davanja na privremeno korišćenje sredstava preduzeća“. Doneta je i Odluka o visini naknade za izvršeni zdravstveni pregled pošiljaka bilja i kontrolu pesticida i đubriva u prometu preko državne granice, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je dala saglasnost na program poslovanja javnog preduzeća Nacionalni park „Fruška gora“ za 2008, kao i saglasnost na program aktivnosti za korišćenje sredstava od doplatne poštanske marke „Proboj Solunskog fronta 1918-2018“.

Na sednici je usvojen Program o izmenama Programa o rasporedu korišćenja sredstava subvencija javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama u oblasti rudarstva za 2008. Vlada Srbije prihvatila je i Izveštaj o poslovanju slobodnih zona u Srbiji za 2007, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.