ČIPLIĆ MORA DA BUDE SMENJEN

Izvor: Kurir, 29.Jan.2011, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČIPLIĆ MORA DA BUDE SMENJEN

BEOGRAD - Smenite Čiplića! Ovim ultimatumom juče je svoju ostavku obrazložio pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Petar Antić. On je Čiplića optužio da je ministarstvo na čijem je čelu pretvorio u privatnu kompaniju

BEOGRAD - Smenite Čiplića!

Ovim ultimatumom juče je svoju ostavku obrazložio pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Petar Antić. On je Čiplića optužio da je ministarstvo na čijem je čelu pretvorio u privatnu kompaniju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Niz meseci svedok sam neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da od državne institucije napravi privatnu kompaniju koja služi samo njegovim ličnim interesima. Oterao je većinu kvalitetnih ljudi, a od ministarstva napravio instituciju koja ugrožava ideju ljudskih prava, umesto da je štiti i promoviše - kaže Antić i nastavlja:

- Odnos prema Bošnjačkom nacionalnom savetu, Marku Karadžiću, nekima od zaposlenih, prema sredstvima kojima ministarstvo raspolaže, naveo me je da odustanem od borbe za ljudska prava kroz ovakvu instituciju. Ne želim da budem Rom simbolično, koji stvara privid da Čiplićevo ministarstvo radi ono što treba da radi - naglašava Antić.

S druge strane, Čiplić se oglasio saopštenjem u kome se kaže da svako može da radi šta mu je volja, ali da je Antić zbog reorganizacije s funkcije pomoćnika ministra postavljen na mesto višeg savetnika.

Antić je treći Čiplićev saradnik koji je napustio Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Pre njega to su učinili Marko Karadžić i Aniko Muškinja-Hajnrih.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.