ČINOVNIČKA JADIKOVKA

Izvor: Kurir, 27.Sep.2010, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČINOVNIČKA JADIKOVKA

U svojoj čuvenoj besedi na Sionskoj gori, Isus Hristos izrekao je devet blaženstava. Blaženstva su lestvice kojima se čovek uzdiže do Boga. Penjući se njima, čovek postaje kao svetitelj, nebeski čovek i zemaljski anđeo. Jednom rečju, blaženstva su put u Božje savršenstvo.

Osmo po redu blaženstvo kaže:

„Blaženi su prognani pravde radi jer je njihovo carstvo nebesko!“

Ovde se svakako misli da su blaženi oni nesalomivi borci za pravdu, koji sa isukanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mačem idu u susret nepravdi i pred tim zlom ne spuštaju glavu, već istrajavaju na pravednom putu, spremni da zarad svojih ideala i stradaju ako treba, ali ne odustajući od pravdoljublja. Od vajkada je svet počivao na veri u pravdu, na nepokolebljivom i vazda dokazanom uverenju da svakoj sili i nepravdi dođe kraj i da dobro i istinito mora pobediti svako zlo i laž.

No, ima i onih koji su bežeći iz Srbije pred rukom pravde rešili da se predstave kao blaženi koji su prognani baš pravde radi. I eto sada raznih likova kojima su greškom policije na fotografijama na poternicama izostavljeni svetački oreoli i anđeoska krila, a koji nas ubeđuju da zlo i reformisano pravosuđe žele da se obračunaju s njima, oličenjima milosrđa, dobročinstva i plemenitosti.

To su oni koji su se obogatili „plemenito“, prodajući drogu našoj deci, to su oni koji su bili čuvari pečata zla u jedno opako vreme, određujući koliko će tamna biti noć nad Srbijom i koga će u toj noći progutati mrak.

Rastrčali su se i portparoli mafije koji bi da suđenja iz sudnice presele u medije, pa da uznemirena i sluđena javnost presudi. Tu su i đavolji savetnici koji nam saopštavaju da su njihovi klijenti nevini, a optužnice montirane. Zato bi i valjalo da ti postupci zastare.

Samo su se u jednom svi oni preračunali. Zeznuo ih je kalendar. Ovo je 2010. godina, kada u Srbiji ima dovoljno hrabrih ljudi da se obračunaju s zločinima koji se niti zaboravljaju, niti zastarevaju. Zločinci se ovde više ne dočekuju kao heroji, već mogu očekivati doček u skladu sa svojim nedelima. Srbija je sa odobravanjem dočekala vesti iz tužilaštva da će se neka krivična dela prekvalifikovati, a da će se neki postupci voditi u odsustvu onih koji su blaženstvo stekli zahvaljujući političkom azilu.

Leta gospodnjeg 2010. u Srbiji su blaženi oni koji su konačno isukali mač pravde. Jer za tom pravdom još uvek vape grobovi pravednih. Ali u tu pravdu veruje i velika većina živih!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.