CILJ STRATEGIJE: Do 2020. godine nulta smrtnost dece

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CILJ STRATEGIJE: Do 2020. godine nulta smrtnost dece

Strategija predviđa da se za 50 odsto smanji broj saobraćajnih nezgoda, istakli ministri Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Početak akcije „Partnerstvom do bezbednosti u saobraćaju“, čiji je cilj saradnja državnih institucija sa motociklistima i moto-klubovima radi unapređenja njihove bezbednosti, ali i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, podržali su ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Primarni cilj je, kako su rekli, spasavanje ljudskih života.

- Najveća smrtnost u saobraćaju je upravo kod motociklista, a Strategija za bezbednost saobraćaja predviđa da do 2020. dostignemo nultu smrtnost dece u saobraćaju i da se za 50 odsto smanji broj saobraćajnih nezgoda. Želimo da moto-klubovi budu deo naših timova u borbi za bezbednost na drumu, da pošaljemo apel svima i da naznačimo da vozači moraju da budu obučeni, a da mi u ime države učinimo sve u zakonodavnom propisu kako bismo bili što bezbedniji - rekla je Mihajlovićeva.

Stefanović je ukazao na veliku smrtnost biciklista u Srbiji.

- Od 2001. do danas na putevima u Srbiji 560 motociklista izgubilo je život. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da vode računa o drugima, a posebno o motociklistima - rekao je Stefanović i dodao da je zbog snažnih mera koje je Vlada preduzela povećano korišćenje zaštitnih kaciga za 90 odsto.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.