CILJ MI JE DA UBIJAM MUSLIMANE Uhapšen mladić (21) u Nemačkoj zbog pretnji da će izvršiti napad

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 14:03

"CILJ MI JE DA UBIJAM MUSLIMANE" Uhapšen mladić (21) u Nemačkoj zbog pretnji da će izvršiti napad

Dosadašnja istraga upućuje na zaključak da je otpuženi dugo planirao kako da izvede napad koji će privući pažnju svetske javnosti.

U Nemačkoj je uhapšen mladić zbog pretnji da će izvršiti napad na muslimane, saopšteno je iz tužilaštva ove zemlje. Sumnja se da je mladić star 21 godinu iz Hildešajma u petak na internet četu objavio svoju nameru da izvrši napad sa više umrlih, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Mladić je privreden u subotu, a u njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanu je pronađeno oružje kojim je najverovatnije planirao da izvrši napad, kao i fajlovi na kompjuteru sa radikalnim desničarskim sadržajem. Ime osumnjičenog nije objavljeno. Sudija je danas naredio da mladić ostane u pritvoru zbog sumnje da je narušio mir pretnjama o zločinu, kao i zbog finansiranja terorizma, za šta je optužen jer je posedovao oružje.

Mladić je na četu spomenuo čoveka koji je prošle godine na Novom Zelandu izvršio napad na dve džamije i tom prilikom ubio 51 osobu i rekao da namerava da učini nešto slično.

On je rekao da je njegov cilj da "ubije muslimane", navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.