CILJ AMERIKE NIJE PRIHVATANJE ISTINE: Lider Irana odgovorio SAD, zahteva prekid sankcija ili pregovori propadaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 21:53

CILJ AMERIKE NIJE PRIHVATANJE ISTINE: Lider Irana odgovorio SAD, zahteva prekid sankcija ili pregovori propadaju

 Iranski vrhovni lider Ali Hamnei izjavio je danas da tekući razgovori Teherana i globalnih sila o spašavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. ne smeju postati "teritorijalni"

, javila je državna televizija.

- Amerika ne nastoji da prihvati istinu u pregovorima... Njen cilj u pregovorima je nametanje sopstvenih pogrešnih želja... Evropske strane u sporazumu slede američku politiku u pregovorima uprkos priznavanju prava Irana - rekao je Hamnei, dodajući da nuklearni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregovori u Beču ne smeju postati teritorijalni.

Teheran je više puta poručio da se sve sankcije moraju ukinuti pre nego što nastavi da se u potpunosti pridrža dogovora.

- Prvo moraju biti uklonjene sankcije. Jednom kada budemo sigurni da je to učinjeno, ispunićemo svoje obaveze. To je zato što su desetak puta prekršili svoja obećanja, a tako je i sada - preneo je Tasnim Hamneijeve reči.

Prošle nedelje su Iran i globalne sile održale ono što su opisali kao "konstruktivne" razgovore za spašavanje sporazuma iz 2015. godine, koji se raspada, jer je Iran prekršio svoja ograničenja u obogaćivanju uranijuma otkako je bivši predsednik SAD Donald Tramp izašao iz sporazuma i ponovo nametnuo oštre ekonomske sankcije protiv Islamske Republike.

Teheran i ostale strane sporazuma u četvrtak će nastaviti razgovore u Beču.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Razgovori Irana sa SAD ne smeju biti teritorijalni"

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Ali Hamnei izjavio je danas da tekući razgovori Teherana i globalnih sila o spašavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. ne smeju postati "teritorijalni"...„Amerika ne nastoji da prihvati istinu u pregovorima .. Njen cilj u pregovorima je nametanje sopstvenih pogrešnih želja .. Evropske strane u sporazumu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.