CIKLON-BOMBA RAZORILA KALIFORNIJU! Očekuju još jače udare, sprema se haos, izdato upozorenje za evakuaciju! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2021, 22:59

CIKLON-BOMBA RAZORILA KALIFORNIJU! Očekuju još jače udare, sprema se haos, izdato upozorenje za evakuaciju! (VIDEO)

Biće istorijskih razmera

Besna oluja koja je izbila iz "ciklona bombe" iznad Tihog okeana obrušila se u nedelju na sušom zahvaćenu Severnu Kaliforniju, razorivši široki pojas Zapadne obale obilnom kišom, jakim vetrovima, poplavama i klizištima.

Poplave širom zaliva San Francisko zatvorile su ulice u Berkliju i poplavile naplatnu rampu na mostu u zalivu u Oklandu. Nacionalna meteorološka služba u Sakramentu upozorila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na "potencijalno istorijsku" kišu u centru grada.

- Uslovi će nastaviti da se pogoršavaju - upozorio je Centar za vremenske prognoze Nacionalne meteorološke službe.

- Jaki vetrovi, visoki talasi i jaka kiša dovešće do velikih udara. Obilni sneg u Sijeri počinje večeras.

In San Francisco. #BombCyclone pic.twitter.com/qhtBOpOZKK

— Heidi Seaborn (@heidiseaborn1) October 24, 2021

Područja koja su izgorela u požarima posebno su osetljiva na klizišta, a meteorološka služba upozorila je sve koji žive u tom pojasu da vode računa da evakuaciju blagovremeno sprovedu, piše Ju-Es-Ej tudej.

Early #flooding in #SonomaCounty #California #BombCyclone I took this #video about 30 mins ago of #ColganCreek in #roseland #santarosa. 2of2 pic.twitter.com/cAgMuOwnFV

— Scott A. Stevenson (@WorldScott) October 24, 2021

"Ciklon-bombe" nastaju kada pritisak vazduha brzo opada kako oluja eksplozivno jača. Fenomen je izvlačio duboku tropsku vlagu iz Pacifika, stvarajući "atmosfersku reku", rekao je meteorolog Aku vetera Džon Porter.

Opisao je reku kao "ognjište vlage na nebu" sposobno da oslobodi intenzivnu kišu i planinski sneg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.