Јовановић: Србија ће на CIFITU показати колико брзо напредује

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 19:56

Јовановић: Србија ће на CIFITU показати колико брзо напредује

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је данас да ће Србија на 23. међународном сајму инвестиција и трговине CIFIТ 2023. који се од 8.до 11.септембра одржава у кинеском граду Сјамену, представи велике инвестиционе пројекте са којима ће показати свету колико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наша земља брзо напредује и какве има амбиције у наредним годинама. Фото: Танјуг/Марина Јанчевић Он је новинарима у Сјамену казао да ће наша земља на CIFITU предтравити пројекат Еџпо 2027. који ће, како је нагласио, бити прилика да цео свет дође у Србију.
„Презентоваћемо и пројекат изградње БИО4 Кампус у Београду и иновационог дистрикта у Крагујевцу, који ће бити на простору од пет хектара и имати чак 56.000 метара квадратних“, казао је Јовановић.
Он је нагласио да ће сајам CIFIT2023. бити прилика да се позову страни партнери не само за изградњу тих простора, већ и да се активно укључе у остале иновационе пројекте који се планирају у Србији.
„Србија је шампион у привлачењу страних инвестиција и то из године у годину показујемо и обарамо рекорде. Инвестиције долазе не само из Европе већ и из Азије, Јапана, Кине… и зато желимо да се прикажемо као земља високих технологија“, нагласио је Јовановић.
Процењује се, према ранијим најавама, да ће Интернационални сајам инвестиција и трговине( CIFIT) посетити преко 80.000 привредника из више од 100 земаља света.
CIFIT се ове године одржава под слоганом „Отвореност и интегрисаност – пут ка каквалитетном развоју“, а у фокусу ове четвородневне манифестације је зелена енергија, одрживи развој и дигитална економија.
 
Cvetković: Prioritet u odnosima sa SAD ukidanje dvostrukog oporezivanja

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Јовановић: Србија ће на CIFITU показати колико брзо напредује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.