CHR Hajrat podijelio humanitarne pakete na teritoriji džemata Stari grad-Priboj

Izvor: SandzakPress.net, 06.Maj.2021, 14:32

CHR Hajrat podijelio humanitarne pakete na teritoriji džemata Stari grad-Priboj

U subotu, 01.05.2021 godine na teritoriji džemata Stari grad-Priboj izvršena je podjela humanitarnih paketa džematlijama i ugroženima iz ovog džemata. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun ef. Eminagić te koordinator Hajrata za Priboj Jasmin ef. Eminić su sa omladincima iz džemata a pod pokroviteljstvom Medzlisa IZ-ePriboj, CHR Hajrat i donatora viber grupe ovoga dzemata podjelili preko 80 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Glavni imam i imam džemata Stari grad su >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ramazansko poslije podne iskoristili i obišli dzematlije i ugrožene na terenu i uručili im ove vrijedne pakete. Podjela paketa je planirana i u narednim danima. Osim podjele ramazanskih paketa, CHR Hajrat i ovog ramazana svakodnevno vrši podjelu iftara u Vakufskim kuhinjama u Priboju, kao i u ostalim gradovima Sandžaka. Vakufske kuhinje punih 11 godina su utočište svakoj porodici koja je u potrebi za obrokom. The post CHR Hajrat podijelio humanitarne pakete na teritoriji džemata Stari grad-Priboj appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić u posjeti Medžlisu Sjenica

Izvor: SandzakPress.net, 06.Maj.2021

U utorak 04.05.2021. godine, 22. dana mjeseca Ramazana, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić obišao je džemate Draževiće i Dugu Poljanu na području Medžlisa IZ-e Sjenica.  U Draževiću je boravio na akšam namazu gdje je priređen iftar, a teravih namaz je obavio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.