CG pravi spisak nepoželjnih Srba, među njima i Patrijarh?

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG pravi spisak nepoželjnih Srba, među njima i Patrijarh?

Podgorica -- Crnogorski list "Dnevne novine" u vikend izdanju pišu da zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju.

"Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate" naslov je teksta u kom se navodi da je među tim imenima i patrijarh srpski Irinej.

List navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije. Na jednoj strani je, kako se piše, zvanična Srbija koju predstavlja predsednik Vučić, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugoj brojni pojedinci, mediji, analitičari, istoričari i predstavnici crkvenih krugova. Iako za sada nema zvaničnih reakcija iz Podgorice, sve se to, kako navodi list, vidi i beleži.

Izvori tog lista dalje navode da je već napravljen spisak osoba kojima će u najskorijem vremenskom periodu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru. Na toj listi su, navodno, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici nekih tabloida ali i jedan "poznati TV voditelj".

Kao oni koji nisu odoleli blaćenju Crne Gore navode se i TV Pink, ali i TV Prva zbog priloga o plakatima koji su se pojavili u Crnoj Gori "Nikad više 1918.", kao i gostovanja istoričara Čedomira Antića u emisji TV Prva.

Na listi se našao i sam patrijarh SPC Irinej zbog, kako se navodi u tekstu, "skandalozne izjave da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo pod NDH i osmanlijama".

Hajka koja kreće iz Srbije, kako se tumači, dolazi iz dva razloga: što se tako u Srbiji skreće pažnja s pitanja rešavanja problema Kosova, kao i zbog toga što se približava obeležavanje 100.godišnjce Podgoričke skupštine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crna Gora pravi spisak nepoželjnih Srba, među njima i patrijarh?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018

Zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju, piše B92 pozivajući se na crnogorske "Dnevne novine"...List u tekstu "Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate", navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije i kako navode...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.